Tudi letos – tako kot zadnjih nekaj let – je Pavlinova galerija v kulturnem Domu J. Filipiča v Naklem zopet postala prijeten prostor, kjer je tokrat enajst avtorjev predstavilo slike z motivi okolice Kranja in obdajajočih hribov. Galerijski prostor so uredili člani LIK Naklo, s katerimi Likovna skupina KD Sava Kranj redno sodeluje.

Vabilo k ogledu razstave

V začetku septembra je v lepem vremenu potekalo srečanje prijateljske družbe slikarjev, ki radi skupaj ustvarjajo, se ob ustvarjenih slikah pogovorijo in se tudi dogovorijo za razstavo novonastalih slik. Slikarji so se srečali na povabilo Likovne skupine KD Sava Kranj, srečanje pa je sofinancirala MO Kranj.

Zaradi strogih ukrepov v zvezi s trenutno zdravstveno situacijo ni bilo pričakovati toliko obiskovalcev v galeriji kot prejšnja leta, zato so bile slike krajši čas razstavljene tudi pred vhodom v Dom J. Filipiča.

Francka Globočnik, Lojze Štirn, Slavica Štirn, Alojzija Murn, Izidor Vrhovnik, Vinko Bogataj, Jože Valenčič, Zdravko Purgar, Branko Škofic (v počepu). Izmed slikarjev na sliki manjkata Tone Kavčič in Marjan Burja. Fotografija: Foto arhiv KUD LIK.