Tako je, ni potrebno, da gre celoten del dohodnine državi. 1 % lahko namenite tudi nam. Če se za donacijo ne odločite, gre namreč tudi ta 1 % v državno blagajno.

Vse kar je potrebno je, da izpolnjen obrazec pošljete na davčni urad (Finančni urad Kranj, p. p. 122, 4001 Kranj), lahko pa tudi na naš naslov (Hrastje 74, 4000 Kranj) ali pa ga izročite nam v roke.

Za bolj “moderne” pa priporočamo izpolnjevanje e-obrazca v aplikaciji eDavki ali na spletni strani.

Odločite se seveda lahko za donacijo večim nevladnim organizacijam in sicer tako, da odstotek razdelite na več delov.

Za vašo podporo se vam že v naprej zahvaljujemo (:

Vsi, ki ste nam delež namenili v preteklih letih, vam ni potrebno ponovno oddajati vloge, saj se dodeljeni delež avtomatično prenese v naslednje leto. Hvala.

Za pomoč pri izpolnjevanju:

Vabljeni, da se med nakupovanjem v centru Supernova Qlandija Kranj ustavite na razstavnem prostoru, kjer si lahko ogledate dela naših likovnikov.

V prostorih Kulturnih društev Kranj so likovniki Likovnega društva Kranj postavili razstavo z naslovom Pomlad, pomlad in polna si nad. Izmed 25 likovnikov, ki so pri tem sodelovali, so bili tudi štirje člani Kulturnega društva Sava Kranj.

Razstava je bila na ogled do 11. 5. 2024, spodaj pa si lahko ogledate dela naših likovnikov.

Letošnje jubilejno leto smo začeli seveda, kot se spodobi že v januarju. Utrinke z nastopov smo delili na naših profilih na družbenih omrežjih. Tokrat pa objavljamo prispevek iz krajevnega glasila Sitar, v katerem lahko preberete tudi o naših aktivnostih v tem letu.

Vabimo vas na ogled razstave v galeriji ZKD na Glavnem trgu 1 v Kranju. Ogledali si boste lahko slike likovne skupine KD Sava Kranj, ki so nastale v obdobju med avgustom in novembrok 2023.

Razstava bo na ogled od 21. 12. 2023 do 20. 1. 2024. Za ogled pa je potrebna najava preko ene od naslednjih številk: 040 256 016 in 051 623 492.

Lepo vabljeni!

Sreča je v:
drobnih rečeh,
majhnih dogodkih,
sončnih dneh in
iskrenih veselih ljudeh…

Želimo vam prijetne praznike ter veliko zdravja,
iskric veselja, navdiha, modrosti,
ljubezni in uspehov v novem letu,
ki odpira nam nove poti.

Kulturno društvo Sava Kranj

Bliža se konec leta in s tem Stražiški kulturni teden, katerega zaključimo prav mi s celovečernim koncertom.

Tokratni kulturni dogodek je že 34. po vrsti. Naj omenimo, da bo na odprtju dogodka nastopila tudi dolgoletna članica FS Sava, Tanja Šifrer, ki bo zaigrala na citre. Zaključek tedna pa pripada folklornemu večeru. V soboto, 9. decembra ob 19h vas v Šmartinskem domu čaka novo doživetje – nov koncert z naslovom “Praznično leto”. Skupaj z Dečvami, Juretom Bohincem in Tamburaško skupino Bisernica vam bomo predstavili nekaj največjih praznikov, kot so jih praznovali naši predniki.

Vstop je prost, zato si le vzemite čas.

Kot vsako leto, v septembru, medse vabimo nove članice in člane. Vabljeni v našo družbo vsi, ki si želite kvalitetno preživljati del prostega časa ob plesu, glasbi in med prijatelji. Dobrodošli tako plesalci oz. plesalke, kot tudi glasbenice in glasbeniki. Pridite nas pogledat na vpis, v ponedeljek 18. 9. ter četrtek 21. 9. Ob 20h v avlo Osnovne šole Stražišče.

Prilagamo še naš prispevek, ki ga je možno prebrati v aktualni številki lokalnega Sitarja.

Likovni ustvarjalci Kulturnega društva Sava Kranj so 24. 6. 2023 na prireditvi Pozdrav poletju v Kranju prejeli jubilejne značke Antona Ažbeta.

Prejemniki jubilejnih značk
Prejemniki na prireditvi

Našim prejemnikom značk iskreno čestitamo in jim želimo še mnogo let likovnega ustvarjanja!

Zlata značka

Še nekaj o sami znački:

Značke Antona Ažbeta so bronasta, srebrna, zlata in častna in se podeljujejo za več kot 5, 10, 15 in 30 let aktivnega udejstvovanja na področju likovne dejavnosti. Poimenovane so po slikarju in pedagogu Antonu Ažbetu. Anton Ažbe (1862–1905) je eden najvidnejših slovenskih slikarjev poznega 19. stoletja obenem pa kot ustanovitelj slikarske in risarske šole, ki je delovala med 1891 in 1905 v Münchnu, tudi pomemben likovni pedagog in mentor.

Za vse, ki nas spremljate iz drugih krajev, delimo prispevek iz junijske Kranjčanke o naši skupini Dečve.

Kranjčanka, junij 2023

Med slovenskimi skupinami smo bili izbrani, da na mednarodnem CIOFF folklornem festivalu “S sosedi” v Bruck en der Mur na avstrijskem štajerskem predstavljamo slovensko folklorno dediščino.

Sodelujoče skupine

Tri dni smo se družili in nastopali skupaj s skupinami iz sosednjih držav Madžarske, Hrvaške in gostiteljice Avstrije. Italijanska folklorna skupina se festivala zaradi hudih vremenskih težav, katerega posledica so bile hude poplave, žal ni mogla udeležiti.

Povorka skozi mestno jedro

Nastopili smo na dveh večernih koncertih ter na enem dnevnem. Vedno in povsod smo bili toplo in prisrčno sprejeti, pa tudi aplavz je bil močan, saj smo za vsako od petih predstavitev izvedli drugačno plesno točko z ustrezno glasbeno priredbo in odgovarjajočimi folklornimi kostumi.

Utrinek z večernega nastopa

Imeli smo se zelo lepo, v skupini smo bili zelo povezani in stkali smo nove prijateljske vezi. To je bil res lep festival-poln dobre volje in pozitivne energije.

Naši glasbeniki v elementu
Utrinek z zadnjega nastopa
FS Sava – ta nedeljska

Še prispevek o gostovanju v junijskem Sitarju.