V soboto, 6. decembra, smo – tako kot vsako leto – v sklopu 27. Stražiškega kulturnega tedna izvedli celovečerni koncert. 

Gorenjski večer pod naslovom “Na Gorenjskem je fletno” se je predsedniku skupine Zvonetu Gantarju, umetniškemu vodji Tomažu Gantarju, vodji pevske skupine Mojci Rozman, Bojanu Čebašku in povezovalcu programa Juretu Bohincu, ki so pripravili koncert, zdel ob tej priložnosti najprimernejši, kar se je izkazalo za pravo odločitev. V večini poskočen gorenjski plesni korak gledalk in gledalcev ni pustil ravnodušnih, prav tako pa tudi nas ne, saj smo na odru uživali.

Večer smo s svojimi nastopi popestrili pevska skupina FS SAVA Dečve, godci FS SAVA, plesalke in plesalci veteranske, aktivne in mladinske skupine FS SAVA ter Jure Bohinec z recitacijami in povezovanjem programa. 

Dečve, aktivna in mladinska skupina
Veterani

Statistika tega večera pravi, da je na letošnjem gorenjskem večeru nastopilo kar 61 članov FS SAVA, od tega 6 pevk pevske skupine Dečve, 9 godcev, 14 plesalk in plesalcev veteranov in 32 plesalk in plesalcev aktivne in mladinske skupine.

S tem koncertom smo zaključili petletni cikel predstavljanja posameznih slovenskih pokrajin: od Primorske, Bele krajine, Štajerske in Prekmurja, do Gorenjske.