Petek, 31. 5. 2013, dan za … odpravo na intenzivne pevske vaje, ki so bile letos že tretje leto zapored. Tokrat smo prepevale na kmetiji Vrbnjak v Kuršincih pri Mali Nedelji.

Po namestitvi v prijetno urejene in velike apartmaje, smo ob odlični ekološki  večerji  oblikovale plan dela za dva dni, ki sta bila pred nami, oblikovale okvire naše obletnega koncerta in nadaljevale z učenjem pesmic, ki jih bomo zapele na praznovanju našega petnajstega jubileja. V duhu učenja novih pesmic je minila tudi sobota, ki smo jo zvečer zaključile z nenačrtovanim nastopom na 2. Folklornem večeru: »Negda so se tak oblekli« v Križevcih pri Ljutomeru, kamor nas je povabil lastniki kmetije Vrbnjak. Ja, definitivno se nas bodo Križevci zapomnili po odlično zapeti ljudski pesmi in po našem razigranem veselju, ki je kar vrelo iz nas do poznih jutranjih ur.

Kratka noč in ponovno veselo na delo. Zajtrk z domačimi dobrotami, obisk ljudskih pevk, petje, jahanje konj, in že je prišel čas, ko smo se morale posloviti od idilične kmetije. Dober glas seže v deveto vas, in ker so pevci Kopači izvedeli, kje se potepamo, smo jih na poti domov obiskale v Podlehniku. Skupaj smo popili kavo, se najedli gobance, prepevali in se v večernih urah polne nove energije vrnile domov.

V enem zapisu smo prebrale: »Ja, kje pa ve niste? In povsod, kjer ste, je vedno fino!«. Ja, res smo se imele fino in že kujemo načrte za naslednje intenzivne pevske vaje.